زبان خردمند در پس دل اوست ، و دل نادان پس زبان او . [ و این از معنیهاى شگفت و شریف است و مقصود امام ( ع ) این است که : خردمند زبان خود را رها نکند تا که با دل خویش مشورت کند و با اندیشه خود رأى زند ، و نادان را آنچه بر زبان آید و گفته‏اى که بدان دهان گشاید ، بر اندیشیدن و رأى درست را بیرون کشیدن سبقت گیرد . پس چنان است که گویى زبان خردمند پیرو دل اوست و دل نادان پیرو زبان او . ] [نهج البلاغه]
 
پنج شنبه 87 فروردین 1 , ساعت 6:0 عصر
امام علی (ع) : به هنگام بازگشت از صفین سهل ابن حنیف انصاری که همراه امام علیه السلام بود در کوفه از دنیا رفت و او از محبوبترین مردم نزد امام علیه السلام بود . امام علیه السلام [ در زمینه بی وفائی دنیا و از دست دادن سریع عزیزان ] فرمود ؟ حتی اگر کوهی مرا دوست بدارد از هم می شکافد و فرو می ریزد . [ شریف رضیمی گوید : ] معنی این سخن آن است که شدائد و مصائب بسرعت به سراغ او می آید و این سرنوشت تنها در پرهیزکاران و برگزیدگان و خوبان است . و این همانند سخن زیر است که از امام [ ع ] نقل شده :
111 - و قال [ع ] ، و قد توفی سهل بن حنیف الانصاری بالکوفه بعد مرجعه معه من صفین ، و کان احب الناس الیه : لو احبنی جبل لتهافت معنی ذلک ان المحنه تغلظ علیه ، فتسرع المصائب الیه ، و لا یفعل ذلک الا بالاتقیاء الابرار و المصطفین الاخیار، و هذا مثل قوله [ع ] :
نهج البلاغه


لیست کل یادداشت های این وبلاگ